Sąvado koordinatoriai

Visoje Lietuvoje veikia specialistų, atsakingų už Nematerialaus kultūros paveldo vertybių sąvado sudarymą savivaldybėse, tinklas.

Specialistai yra skiriami atsakingų vietos valdžios organų pagal jų darbo pobūdį, profesinių interesų lauką ir atitinkamą kvalifikaciją. Šie specialistai yra atsakingi vietos darbo grupių, kurios koordinuotų vertybių pasiūlymų, paraiškų, į Sąvadą įtrauktų vertybių būklių ataskaitų rengimą, bendradarbiautų su vietinėmis bendruomenėmis, saugančiomis, tęsiančiomis ir iš kartos į kartą perduodančiomis nematerialaus kultūros paveldo apibrėžimą atitinkančias vertybes, sudarymą. Jie taip pat rūpinasi vietinių vertybių sąrašų sudarymu, fiksavimu, sklaida ir teikia metodinę pagalbą vietos bendruomenėms. Jei jūs norite teikti vertybės pasiūlymą ar paraišką, pirmiausia kreipkitės į savo savivaldybės specialistą arba į Sąvado veiklos grupę.

Savivaldybių specialistų kontaktus rasite paspaudę šią nuorodą.

×