XIX Aukštaitijos regiono sutartinių šventė „Sutarjėla“

2024 m. rugsėjo 14 d. — 2024 m. rugsėjo 14 d.

Sutartinių šventė

2024 m. rugsėjo 14 d. Zarasuose

PROGRAMA:

12.00  val. Senosios apeigos ir bendras sutartinių ratas Stelmužėje „Ųžalėlio karpyti lapai“ su sutartinių grupe „Trys keturiose“, folkloro ansambliu „Seluona“, Aukštaitijos regiono sutartinių giedotojų grupėmis.

15.00 val. Koncertai „Sadauta, rūta“ bendruomenėse: Dusetų dailės galerijos-Dusetų kultūros centro Antazavės dvare, Salako „Jūrų muziejuje“, Šlyninkos vandens malūne, Zarasų krašto muziejuje, Medumi „Amatų centre“ (LV).

18.00 val. Baigiamasis XIX Aukštaitijos regiono sutartinių šventės koncertas „Sutarjėla“ Zaraso ežero Mažajame Slėnyje.

Po baigiamojo koncerto  vyks iškilmingas Aukštaitiškos šimtaraštės sutartinių juostos perdavimas Švenčionių rajono savivaldybei.

Projektas „XIX Aukštaitijos regiono sutartinių šventė Sutarjėla“ finansuojamas Lietuvos kultūros tarybos

Šventę remia Lietuvos nacionalinis kultūros centras

Šventę organizuoja Zarasų kultūros centras