Tradicinio muzikavimo smuiku, armonika, dūdmaišiu, mažuoju būgneliu ir cimbolais kursai

2023 m. rugpjūčio 16 d. — 2023 m. rugpjūčio 19 d.

Šią vasarą, rugpjūčio 16–19 d. Visagino kultūros centre ir Meironyse, Ignalinos r., organizuojami tradicinio muzikavimo smuiku, armonika, dūdmaišiu, mažuoju būgneliu ir cimbolais kursai, skirti Utenos regiono tradiciniams muzikantams. Visagine bus mokomasi muzikuoti smuiku ir armonika, Meironyse – cimbolais, dūdmaišiu, mažuoju būgneliu. Kursuose kviečiami dalyvauti folkloro ansamblių dalyviai, muzikantai, grojantys minėtais instrumentais, besidomintys tradicine grojimo jais maniera. Kursus ves etnomuzikologijos specialistai Evaldas Vyčinas (cimbolai), Artūras Sinkevičius (dūdmaišis), Rima Garsonienė (mažasis būgnelis), Arvydas Kirda (armonika), Gaila Kirdienė (smuikas).

Registruotis į kursus kviečiame gegužės 2–31 d. Kursų dalyviams bus išduoti pažymėjimai. Daugiau informacijos apie registraciją – Visagino kultūros centro svetainėje.

Visagino kultūros centro ir Lietuvos nacionalinio kultūros centro informacija.

×