Sutartinių ateitis – mūsų rankose

2023 m. balandžio 28 d. — 2023 m. balandžio 28 d.

Seminaras

Balandžio 28 d. 10.15 val. Jonavos kultūros centre vyks seminaras „Sutartinių ateitis – mūsų rankose. Sutartinių teorija, praktiniai giedojimo pagrindai ir metodinės priemonės“.

Kaip teigiama organizatorių pranešime, seminaro dalyviai pažins sutartinių įvairovę ir unikalumą, jų atlikimo ypatumus, įgaus žinių kaip šį žanrą puoselėti, saugoti ir perduoti. Taip pat išmoks sistemingo sutartinių atlikimo pagrindų: teisingo kvėpavimo, balso atvėrimo, ritmo ir melodijos išlaikymo, susiklausymo (sutarimo) su kitais atlikėjais ir t. t. Seminaro dalyviai išmoks kelias paprastas sutartines ir mokės suprantamu būdu jas perteikti vaikams, jaunimui ar pradedantiesiems giedotojams.

Turtingoje seminaro programoje – LMTA Etnomuzikologijos katedros vedėjos, monografijos „Sutartinių audos“ autorės bei sutartinių giedotojų grupės „Trys keturiose“ vadovės prof. habil. dr. Daivos Vyčinienės, ir etnomuzikologės, etninės kultūros pedagogės, LMTA Muzikos mokymo studijų centro metodininkės, Vilniaus folkloro ansamblio „Laukis“ vadovės Lijanos Šarkaitės-Vilumos pranešimai. Praktinius sutartinių mokymus ves etnomuzikologė, sutartinių mokytoja, folkloro ansamblio „Ringauda“ vadovė Liuda Liaudanskaitė.

Daugiau informacijos – Jonavos kultūros centro svetainėje.

×