Polkos festivalis: Šv. Andriejaus polka

2023 m. lapkričio 25 d. — 2023 m. lapkričio 25 d.

Pernai startavęs Polkos festivalis Varėnoje šiemet ir vėl Dzūkijon sukvies visus tradicinio šokio entuziastus! Lapkričio mėnesį festivalis pakvies į keturis renginius, kurių dalyviai galės pažinti polką, pasigrožėti jos atlikėjais, dalyvauti polkos varžytuvėse ir smagiai trypti Šv. Andriejaus dienos naktišokiuose. Polkos festivalio renginiai vyks Varėnos kultūros centre.

Lapkričio 25 d. 18 val.

Naktišokiai „ŠV. ANDRIEJAUS POLKA“

Baigiamasis Polkos festivalio renginys. Čia šokėjams polkas, valsus ir daugybę kitų tradicinių lietuvių ir kitų tautų šokių per visą naktį grieš muzikantai iš visos Lietuvos.

Naktišokių programa:

18 val. Vaikų valanda

19 val. Tradicinių šokių mokymai

20 val. – 1 val. Lietuvių tradiciniai šokiai

1 val. – 6 val. Lietuvių ir kitų tautų tradiciniai šokiai.

Vandens ir arbatos šokėjams pasiūlys organizatoriai, o vaišės – suneštinės.

Iki 10 val. ryto veiks ramaus poilsio zona, kurioje atsivežę savo miegmaišius šokėjai galės pailsėti prieš kelionę į namus.

Muzikantai, norintys groti naktišokiuose, kviečiami registruotis el. paštu folkloras@varenoskultura.lt. Anksčiau užsiregistravusiems – galimybė pasirinkti grojimo laiką! Muzikantams atlygis tradicinis: kuro išlaidos, užkandžiai ir surinkti arbatpinigiai.

Varėnos kultūros centro informacija.

×