Jurgi, paimk raktus!

2023 m. balandžio 21 d. — 2023 m. balandžio 23 d.

Jurginių festivalis Palangoje

Jurginės – pavasario žalumo, žemdirbių ir arkliaganių šventė, tapusi Palangos kurorto kultūrinės tapatybės dalimi. Kasmet į Palangos Jurgines iš visos Lietuvos susirenka folkloro ansambliai, kurie dainomis ir instrumentų muzika skambančiose eitynėse keliauja į legendomis apipintą Birutės parką. Čia gražiausiomis pavasarinėmis dainomis, sutartinėmis, įvairių liaudies muzikos instrumentų ulbėjimais rungtyniaujama su paukščiais, sukami rateliai, o ragų garsai sukviečia į pasidainavimus ant Birutės kalno. Vakare ant jūros kranto įžiebiami laužai. Sekmadienį prie Šv. Jurgio koplyčios aukojamos šv. Mišios už Lietuvos žemdirbius.

Informacijos apie renginį ieškokite Palangos kultūros ir jaunimo centro svetainėje.

×