Forumas „Nematerialaus kultūros paveldo vertybių sklaida“

2023 m. lapkričio 29 d. — 2023 m. lapkričio 29 d.

Lapkričio 29 d. 10 val. Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje organizuojamas forumas „Nematerialaus kultūros paveldo vertybių sklaida“. Tai yra projekto „Pozityvios žinios apie kultūros paveldą“ pasidalijimo gerąja patirtimi renginys, jis užbaigs pavasarį prasidėjusį rinkodaros ir komunikacijos mokymų ciklą, skirtą nematerialaus kultūros paveldo vertybių puoselėtojams.

Forume projekto dalyviai dalysis mokymuose įgytomis žiniomis ir patirtimi, apie sėkmingus komunikacijos pavyzdžius papasakos nematerialaus kultūros paveldo išsaugojimo ir sklaidos iniciatoriai, bus diskutuojama apie paveldo komunikacijos galimybes ir keliamus iššūkius. Renginio klausytojai sužinos, kaip pritaikyti modernias technologijas nematerialaus kultūros paveldo sklaidai, susipažins su sėkmingos komunikacijos atvejais ir paveldo perdavimo būdais. Forumo dalyviai taip pat turės galimybę pasiklausyti Nematerialaus kultūros paveldo vertybių sąvado vertybe pripažintų lietuvininkų dainų ir jaukiai pabendrauti prie kavos puodelio.

Renginiu siekiama suburti nematerialaus kultūros paveldo puoselėtojus ir paskatinti juos aktyviau vykdyti atstovaujamų vertybių sklaidą, pasinaudojant įvairių komunikacijos formų teikiamomis galimybėmis.

Išsami forumo programa – ATSISIŲSTI.

Dalyvavimas renginyje – tik iš anksto užsiregistravusiems: registracijos forma.

Neturintys galimybės gyvai dalyvauti renginyje galės stebėti tiesioginę renginio transliaciją Lietuvos nacionalinio kultūros centro „Youtube“ paskyroje.

Projektą „Pozityvios žinios apie kultūros paveldą“ įgyvendina Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka kartu su Lietuvos nacionaliniu kultūros centru, finansuoja Kultūros ministerija. Projektas yra 2021–2030 m. Lietuvos Respublikos kultūros ministerijos Kultūros ir kūrybingumo plėtros programos pažangos priemonės dalis. Projektas prisideda prie UNESCO nematerialaus kultūros paveldo išsaugojimo konvencijos 20-mečio minėjimo.

×