Šiaurės ir Baltijos šalių bendradarbiavimo nematerialaus kultūros paveldo ir darnaus vystymosi srityje projekto LIVIND partnerių susitikime pristatytas projektas „Varėnos grybų šventė tvarumo link“

Birželio 12–13 d. Lietuvos nacionalinio kultūros centro nematerialaus kultūros paveldo specialistė, etnomuzikologė Loreta Sungailienė ir Lietuvos nacionalinės UNESCO komisijos kultūros programų vadovė Milda Valančiauskienė dalyvavo Šiaurės ir Baltijos šalių bendradarbiavimo nematerialaus kultūros paveldo ir darnaus vystymosi srityje projekto LIVIND (2021–2024) partnerių susitikime.

Susitikimo metu 11-os šalių atstovai diskutavo nematerialaus kultūros paveldo ir darnumo bei kūrybinių industrijų, etinių aspektų, tautinių mažumų sąsajų temomis ir pristatė savo šalyse įgyvendintus pilotinius projektus. Lietuvos atstovės pristatė 2022 m. įgyvendintą vietos projektą „Varėnos grybų šventė tvarumo link“, skirtą Varėnos grybų šventės organizatoriams, dalyviams ir vietos bendruomenėms.

2022 m. vykdytu projektu „Varėnos grybų šventė tvarumo link“ siekta įtraukti daugiau darnumo ir tvarumo aspektų rengiant miesto šventes. Siekiant šio tikslo nuveikta nemažai prasmingų darbų:

• surengtos 2 kūrybinės dirbtuvės,
  • sukurtas dokumentinis filmas (jį galima peržiūrėti platformoje You Tube)