Metinis Sąvado seminaras

Metinis Sąvado seminaras specialistų tinklui

Lapkričio 11–12 d. vyko nuotolinis seminaras „Nematerialaus kultūros paveldo vertybių sąvadas: kūrimas ir plėtra“ sąvado specialistų tinklui.

Per šimtą dalyvių klausėsi kultūros viceministrės Zitos Bružaitės sveikinimo kalbos ir strateginių sprendimų, priimtų nematerialaus kultūros paveldo atžvilgiu, apžvalgos. Organizatorės aptarė su sąvadu susijusius iššūkius, galimus sprendimus, būsimas veiklos kryptis. Dalyviai taip pat gilino nematerialaus kultūros paveldo archyvavimo ir tvarkymo žinias, susipažino su gastronomijos paveldo samprata, Mažosios Lietuvos delmonais, pirčių tradicijomis Lietuvoje, į sąvadą įrašytų vertybių teikėjų patirtimi, laimėjimais ir sunkumais rengiant paraiškas bei įgyvendinant nusimatytas veiklas. Paskaitas skaitė Vilniaus universiteto dekanas prof. dr. Rimvydas Laužikas, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Muzikinio folkloro archyvo vedėja Varsa Zakarienė, Dzūkijos nacionalinio parko ir Čepkelių valstybinio gamtinio rezervato direkcijos darbuotojos Virginija Pugačiauskienė, Lina Žukauskienė, Dalia Blažulionytė, Klaipėdos miesto savivaldybės etnokultūros centro liaudies dailės studijos koordinatorė Elena Matulionienė bei Profesionalių pirtininkų asociacijos prezidentė Birutė Masiliauskienė.

Šios svetainės skiltyje „Sąvado veiklos“ rasite seminaro pranešimų medžiagą.

Organizatorės labai džiaugiasi produktyviu susitikimu ir dėkoja visiems dalyvavusiems, aktyviai kėlusiems klausimus ir išsakiusiems pasiūlymus.

×