Istorijų namai atveria savo etnografijos saugyklą

Tarp eksponatų – kryždirbių ir sodų rišėjų darbai

Visą sausio mėnesį – 12, 13, 17, 19, 22, 24, 25, 28, 31 dienomis 16 val. ir 18 d. 18 val. – Lietuvos nacionalinio muziejaus Istorijų namai kviečia registruotis į ekskursijas po etnografijos eksponatų saugyklą-ekspoziciją „Tarp kodų ir klodų: pasivaikščiojimas etnografijos saugykloje“.

Tik šioje daugybę metų kruopščiai kuruotoje saugykloje galima išvysti gausią ir įvairialypę kolekciją, menančią prieš 200 ir daugiau metų gyvenusių lietuvių tapatybę, įamžintą architektūroje, namų interjere, buityje, amatuose ir versluose. Tai yra unikali galimybė pasigrožėti ne tik įvairiausių amatininkų ir liaudies menininkų talentu, išradingumu bei skoniu, pasisemti įkvėpimo savo buičiai ar kūrybai, bet ir iš arčiau susipažinti su į UNESCO Reprezentatyvųjį žmonijos nematerialaus kultūros paveldo sąrašą įtraukta kryždirbyste, taip pat ir šiaudiniais sodais, kurių nominacinė paraiška tam pačiam sąrašui buvo pateikta pernai.

Nepraleiskite progos prasmingai paganyti akis!

Daugiau informacijos – Istorijų namų svetainėje.